Picture Yourself!

Durf letterlijk naar jezelf te kijken wanneer je in je kracht staat én wanneer je weer in die eeuwige valkuil stapt. Na verschillende spelopdrachten ga je in groepjes los met een fotocamera!

Duur:                              Minimaal 2 ½ uur / Maximaal 4 uur

Aantal deelnemers:       6 tot 16 per keer

Vaak weet je wel waar jouw kracht of valkuil ligt. Je kan het voelen wanneer het je overkomt, en de rest van de wereld kan het bij jou zien gebeuren. Maar hoe zou het zijn om jezelf te zien in die situaties? Confronterend? Verhelderd? Het werpt in ieder geval een heel ander licht op de situatie.

In de workshop ‘Picture Yourself’ beginnen we middels theaterimprovisaties met het ontdekken van de mogelijkheden. Hoe beeld je dingen uit? Hoe geef je focus en hoe neem je die? Wat is het verschil tussen hoge en lage status en hoe ziet dat eruit? Al deze nieuwe vaardigheden kun je vervolgens direct toepassen in het volgende onderdeel;

In groepjes van 3 tot 4 personen krijg je een camera en wordt je ‘losgelaten’. Binnen je groepje deel je wat jouw kracht is (bijvoorbeeld ‘samenwerken’) en wat jouw valkuil is (bijvoorbeeld ‘te gedetailleerd zijn’). Vervolgens brainstorm je binnen je groep hoe je deze eigenschappen in beeld kunt vastleggen op de foto – sta je er alleen op? Of met meerdere mensen? Met of zonder attributen? Als alle ideeën op tafel liggen gaan jullie deze foto’s daadwerkelijk met en van elkaar maken!

Iedereen krijgt zijn of haar foto’s na afloop toegemaild voor eigen gebruik. In eerste instantie zullen de beelden een nieuwe blik geven op waar je sterk in bent en waar je misschien nog aan wilt werken. Nog interessanter is het wanneer je de foto’s er over een jaar weer bij pakt; hoe kijk je dan terug op jezelf? Is er veel veranderd?

Terug naar de workshop pagina <—