Presentatie(v)aardiger

Leer jouw eigen gun-factor kennen en ontdek hoe je het inzet om het publiek geïnteresseerd te krijgen in jouw dienst of product. Presenteer jouw boodschap met het grootste effect!

Duur:                               Minimaal een halve dag / Maximaal 2 dagen

Aantal deelnemers:       4 tot 12 per keer

Jezelf of een product presenteren kan erg uitdagend zijn. Of het nu is om een plan te pitchen aan het hoger management of een nieuwe klant te overtuigen van jouw aanbod. Je staat daar toch mooi alleen voor een groep mensen, al dan niet met ‘de hulp’ van een powerpoint. En dan is er ook nog een grote kans dat jij niet de enige bent met dit aanbod; hier gaat de gun-factor het zwaarst wegen!

De workshop ‘Presentatie(v)aardiger’ is niet bedoeld om van iedereen dezelfde soort presentator te maken, maar kijkt naar ieders individuele vaardigheden en hoe deze verder kunnen worden uitgebouwd en toegepast. Het is een praktijkgerichte workshop; dus een beetje theorie en veel doen! Samen met de trainer en overige deelnemers kijken we naar wat jouw gun-factor is; pas dán weet je echt waar jouw kracht ligt en kun je leren hier optimaal gebruik van te maken.

Daarnaast wordt er gekeken naar;

  • Lichaamshouding (ogen, armen, handen, voeten, status)
  • Ademhaling (vanuit je onderbuik)
  • Stemgebruik (monotoon versus dynamisch)
  • Gedachtesturing (waar ligt de focus?)
  • Spanningscontrole (plussen en minnen)
  • Verhaal emotioneel laden (wat draag jij bij aan de inhoud?)

Aan het eind van de workshop heeft iedereen nieuwe handvatten gekregen om in de praktijk direct toe te kunnen passen. Je bent voortaan beter voorbereid, bewuster van hoe je overkomt én hoe je hiermee kunt spelen.

In de uitgebreide workshop wordt ook gewerkt met het ‘omgaan met bezwaren’. Wat doe je als jouw publiek niet betrokken lijkt, in de weerstand schiet of jou steeds onderbreekt? Oefen met wat jou het lastigst lijkt en pas direct onze tips&tricks toe.

Terug naar de workshop pagina <—