Soldaat van Oranje

Vanaf de eerste try-out op 10-10-2010, is Wouter zeven voorstellingen per week te zien in de musical “Soldaat van Oranje”.
Naast zijn rollen in het ensemble als bijvoorbeeld feut in studentensociëteit Minerva, hofhouding van koningin Wilhelmina en SS-soldaat, is hij understudy voor drie van de hoofdrollen. De rollen van Fred, Bram en Victor.

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als bij donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken…: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Studeer je door met je kop in het zand? Of kies je doelbewust voor de vijand?

In een regie van Theu Boemans en naar een script van Edwin de Vries spelen de acteurs rondom een draaiende tribune en brengen ze mede dankzij de muziek van Tom Harriman en de teksten van Pamela Phillips Oland en Frans van Deursen de indrukwekkende historie weer tot leven. Dit verhaal moet verteld worden.

De wereldpremière was op 30 oktober 2010 op vliegbasis Valkenburg bij Leiden.

www.soldaatvanoranje.nl

Op 31 juli 2011 speelde ik na 280 uitverkochte voorstellingen, mijn laatste show. Het was een prachtige tijd! xWouter