Workshop: “De startende trainingsacteur”

Misschien denk je er al een tijdje over na om het vak van trainingsacteur te ontdekken. Wellicht heb je al wat rollenspellen gedaan maar wil je je meer in ‘het vak’ verdiepen. Want een vak is het. Het gaat bij trainingsacteren namelijk niet om het neerzetten van een mooie rol, maar om je ‘skills’ als acteur te gebruiken om anderen beter te leren communiceren. Als je alleen wilt acteren om mensen te entertainen, en lijkt het je niets om jouw spel in dienst te zetten van iemands leerdoel, stop dan nu met lezen.

Nog steeds geïnteresseerd dus? Prima! Zonder de juiste motivatie is het namelijk zonde van je tijd! Een krimpende theatermarkt, groeiende concurrentie en pure nieuwsgierigheid zorgden ervoor dat ik van verschillende acteurs de afgelopen maanden de vraag kreeg ‘dat trainingsacteren, hoe werkt dat nou precies?’. Daar kan ik veel over vertellen, maar beter is het om het gewoon te doen. Daarom geef ik deze workshop, zodat je beter voorbereid deze ongewone markt in kan springen.

Wat komt er o.a. aan bod:

Theorie

– Hoe zit de trainingsacteur-markt in elkaar
– Hoe genereer je werk
– Hoe werk je samen met een trainer
– Wat zijn basis communicatiemodellen die je moet kennen

Praktijk

– Hoe stel je een deelnemer op zijn gemak
– Hoe start je een rollenspel (maken van een casuïstiek)
– Wat doe je tijdens het rollenspel (o.a. helikopterview)
– Hoe geef je feedback

Aan het einde van deze workshop weet je beter:

–          Of het vak van trainingsacteur bij jou past

–          Wat de vervolgstappen zijn om je beter te profileren binnen deze markt

Bij gebleken enthousiasme zal ik vervolg- en verdiepingstrainingen organiseren, waarbij meer communicatiemodellen, soorten rollenspellen (carrousel / regiemodellen) en praktijkvoorbeelden aan bod zullen komen. Mocht je dus al meer ervaring hebben als trainingsacteur, kun je nu alvast aangeven of je daar te zijner tijd interesse in hebt. Dan wordt je hiervan automatisch op de hoogte gesteld zodra deze trainingen aan bod komen.

Kosten:

€ 125,-  inclusief btw.
(Ben je zzp’er? Dan kun je deze kosten volledig aftrekken van de belasting!)

Duur training:

Hele dag – van 10:00 tot 17:00 – lunch wordt verzorgd

Datum:

De eerstvolgende datum is zondag 24 maart. Je kan je ook alvast opgeven voor andere data in de toekomst.

Locatie:

Hoofddorp, nabij het station. (exacte locatie krijg je per mail na aanmelding)

Aanmelden? Of heb je eerst nog vragen?

Fout: Contact formulier niet gevonden.


Wie geeft deze training?

Mijn naam is Wouter Braaf, 29 jaar jong en woonachtig in Hoofddorp. Naast mijn werk als zanger en acteur, ben ik in eerste instantie opgeleid tot Theaterdocent (1e graads). Daarom geef ik regelmatig theaterworkshops aan diverse groepen, variërend van basisschool tot universiteit. Één van mijn afstudeerrichtingen betrof het trainingsacteren waarbij ik stage liep bij Boertien. Hier heb ik een aantal maanden mee kunnen kijken en samen kunnen werken met een grote groep zeer bevlogen en ervaren trainingsacteurs.

Na mijn afstuderen rolde ik als acteur de theater- en televisiewereld in, maar ben dat altijd blijven combineren met het vak waar ik éigenlijk voor ben opgeleid. Als senior trainingsacteur heb ik de afgelopen 6 jaar gewerkt voor o.a. de volgende bedrijven:

ING, Nederlandse Spoorwegen, Ernst & Young, C1000, Deltares, FOX vakanties, Nederlandse Rode Kruis, Vergouwen Overduin, Telfort, Tele2, Toyota, Total, Enexis, CBS, Sociale Verzekeringsbank, UWV, Dubois & Co, Achmea, SRA opleidingen, BeterBed, Kempen & Co, DAS rechtsbijstand, Innovam, Ministerie van Justitie, Ministerie Economische Zaken, IBKI, Provincie Flevoland, De Nederlandsche Bank, NCOI, etc.