Theaterworkshops

Meneer Capulet spreekt voedster toe

Met het geven van theaterworkshops kan ik mijn ervaringen als zanger en acteur ideaal combineren met daar waar ik in 1e voor ben opgeleid; Theaterdocent en Regisseur. De doelgroep varieert van basisschoolleerlingen tot studenten aan de universiteit en iedereen die al lang niet meer op school zit maar wel heel blij wordt van theater maken!

Hier een aantal workshops die ik geef:

Zelf een film maken!

In een aantal lessen komen de meeste facetten van het film maken aan bod. Eerst wordt uitgebreid ingegaan op ‘wie werken er op een filmset’ en ‘hoe wordt een film gemaakt’.
Vervolgens vormen de deelnemers groepen: de scriptschrijvers, de acteurs, de regisseurs, de cameramensen, haar en make-upartiesten, enzovoort.
Gezamenlijk maken de deelnemers op deze manier een korte film, welke een week na de laatste workshop afgemonteerd wordt afgeleverd.
Als er meerdere groepen zijn die deze workshop tegelijkertijd volgen, wordt er uiteraard een bioscoopavond georganiseerd om naar elkaars werk te kijken, tijdens een heuse première…!

Een mini-musical!

In een spoedcursus van 2 uur, leert de groep de basisprincipes van musical. Aan de hand van een beetje theorie (welke emoties zijn er, wat is een choreografie, wie werken er tijdens een musical backstage, wát is backstage, enz) wordt spelenderwijs alles uitgeprobeerd.
Aan het eind van deze workshop, vertolkt de groep een musicalnummer, waarbij men tegelijkertijd zingt, acteert en een choreografie laat zien. Net als in een echte musical…!

Improviseren…!

Een workshop waarin spel de boventoon voert. En dan niet met teksten die je uit je hoofd moet leren, maar met teksten die je ter plekke bedenkt. Of beter; die jouw personage bedenkt…!
Door verschillende spelopdrachten leer je te reageren op je impulsen. Voor je het weet ben je totaal iemand anders, in een andere omgeving, met een ander humeur en hele andere eigenschappen dan die van jezelf. En met die verschillende personages improviseren we de ene na de andere scène, totdat er een totaal nieuw toneelstuk ontstaat…!

Jezelf presenteren!

Voor een groep staan en een verhaal vertellen. 9 van de 10 mensen vinden dit erg spannend. Of je nou een spreekbeurt moet houden, een powerpointpresentatie geeft of op een podium het publiek toespreekt: een beetje zelfvertrouwen kan geen kwaad.
In deze workshop leer je spelenderwijs tips & tricks die het leuk maken om voor een groep te staan. En doordat het leuk is om te doen, wordt het vanzelf ook makkelijker. Kortom, een workshop waar je de rest van je leven nog iets aan hebt!

Andere mogelijkheden

Rollenspellen – Tekstbehandeling – Maak je eigen soap – Werken met je stem – Shakespeare en Brecht – Monologen en Dialogen – Elementair en fysiek spel – e.v.a.

Naast dat je kunt kiezen uit bestaande workshops, is het natuurlijk hartstikke leuk om het lesmateriaal aan te passen aan de doelgroep! Geef daarom aan om welke leeftijd, groepsgrote, niveau (ervaring) en thema het gaat, dan ontwikkel ik een workshop op maat!

Groepsfoto Grease

Theater en communicatievaardigheden combineren? Kijk hier naar een aantal voorbeelden.

Ben je met een productie bezig en kunnen de makers en/of spelers op een bepaald gebied wel wat ondersteuning gebruiken? Laat het me weten, we gaan er direct mee aan de slag!

Vraag hier meer informatie aan en/of laat weten waar je naar op zoek bent!