Bonifatius: it giet oan!

Vrijdag 1 juni is het al zo ver; na 5 weken keihard zwoegen in de modder en de klei; DE première! Tot nog toe was deze reis al een avontuur te noemen. Een script dat 2 keer per dag verandert, (liedje erbij, scène eraf) een acteur die een week voor D-day zijn achillespees scheurt en niet meer mee kan doen, en elke dag omgeven door Friesen! (met hun eigen gewoontes en gebruiken, hihi) Het heeft ons scherp gehouden, en zorgt er nu voor dat elke nieuwe pruik, kledingstuk en waterpartij die deze laatste dagen opeens tevoorschijn komen, allemaal voelen als extra cadeautjes!

Het wordt een bijzondere voorstelling, in een kapel, acteurs in de openlucht (publiek lekker overdekt, kun je lachen als de acteurs doorweekt raken tijdens een regenbui). Waar eerst op de binnenplaats de kleine buxusboompjes weelderig tierden, is nu een compleet moeras aangelegd á la Friesland 754 na Christus. Ik voorspel nu al dat er elke voorstelling óf een acteur óf een danseres languit onderuit gaat in een diepe plas modder. “Maar ach, dat komt het stuk alleen maar ten goede…” (spoiler-text-allert!).

In de afgelopen twee dagen is het complete decor, lichtplan en geluidssysteem ingehangen. Met een multi-instrumentalist die de zang begeleid en acteurs die niet bang zijn op hun eigen grenzen op het gebied van spel op te zoeken, wordt dit zo’n voorstelling die maar één keer in de paar jaar in Nederland voorkomt! Een eer om mee te mogen doen!

Vóór het weekend: repetities in een lege kapel
Ná het weekend: bijna alles is opgebouwd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kaartverkoop gaat (hoe is het mogelijk in deze tijden) als een malle! Een aantal shows zijn al uitverkocht. Wees er snel bij en klik hier om bij dit 10-dagen durende project aanwezig te zijn!